BOOGIE WOOGIE

Boogie woogie on peräisin nostalgiselta 1950-luvulta. Boogie woogie on paritanssi, jota tanssitaan alkuperäiseen synkopoituun rhythm’n’blues- ja swing-pohjaiseen rock’n’roll-musiikkiin kaikilla musiikinnopeuksilla. Tanssiminen perustuu vapaaseen vientiin ns. avoimessa otteessa. Oleellista boogie woogiessa on musiikkiin eläytyminen, improvisointi ja tulkinta. Koukuttavan tanssin pariin harrastajat löytävät tiensä usein nähtyään tanssia kilpailuissa tai päästäkseen fiilistelemään vanhan ajan rokkia!

Boogie woogie näyttää hauskalta ja helpolta. Nopeaan musiikkiin tanssittaessa syntyy illuusio, että tanssijat ikään kuin leijailevat parketin päällä. Liikkuminen on vaivattoman näköistä ja tanssikuviot ovat leikitteleviä sekä toinen toistaan kekseliäämpiä. Tanssi on iloista, humoristista ja täynnä energiaa. Tärkeintä on pitää hauskaa pilke silmäkulmassa.

Hidas musiikki on tunnelmaltaan sensuellimpaa, niin myös hidas boogie woogie. Elegantin liikkumisen kruunaavat hurmaavat taivutukset ja muut näyttävät kuviot. Hitaassa boogie woogiessa nainen on viehättävä ja naisellinen; mies on puolestaan elvismäisen vahva ja cool.

https://www.youtube.com/watch?v=RsTj2skA8To

BUGG

Bugg on ruotsalainen rock’n’swing-tanssi 1960 – 1970-luvulta. Perusaskel on varsin helppo, se perustuu puhtaasti tavallisiin kävelyaskeliin. Buggia tanssitaan tänä päivänä lähes kaikkialla, se on suosittu tanssilaji niin lavoilla kuin kisalattiallakin. Helposti lähestyttävä laji koukuttaakin nopeasti sen yksinkertaisuudella, toisaalta lajissa riittää mahdollisuuksia ja haasteita myös taitavimmille ja pidempään tanssineille.

Bugg soveltuu tanssina hyvin monenlaiseen musiikkiin. Pääsääntöisesti buggia tanssitaan suhteellisen nopeaan musiikkiin, jolloin se on erittäin energinen ja vauhdikas tanssi. Tanssiin kuuluvat sekä miehen että naisen lukuisat pyörähdykset ja kädenalikuviot. Hidas bugg on puolestaan rauhallisempi, kaunis ja sulavaliikkeinen tanssi. Siinä on enemmän aikaa kehonkielen ja musiikin yhdistämiseen.

https://www.youtube.com/watch?v=Y9xjeDCjyd4

FUSKU

Fusku on suomalainen rennon letkeä rock’n’swing-tanssi. Perusaskel on helppo ja nopea oppia, joten se soveltuu tanssittavaksi kenelle tahansa. Fuskua tanssitaan vapaalla viennillä ja siinä on paljon erilaisia kuvioita ja mahdollisuuksia, joten meno pysyy kiinnostavana jo kauemminkin tanssineille. Fuskua tanssitaan paljon tanssilavoilla ja -ravintoloissa sekä kilpakentillä.

Fuskun rytmitys on foksista tuttu: hidas-hidas-nop-nop, mutta fuskussa nopeat askeleet otetaan taka-askeleena eli ns. rock-askeleena. Polvet ja nilkat joustavat rennosti jokaisella askeleella. Fuskua voi tanssia mihin tahansa nelijakoiseen musiikkiin.

https://www.youtube.com/watch?v=kyBwoZMjt70

ROCK’N’SWING JUNIORIT

Syyskuussa 2018 alkaa 6-12 vuotiaille suunnattu Rock’n’Swing-tanssien juniori-ryhmä. Lajeina vauhdikkaat paritanssit boogie woogie ja bugg, jotka sopivat erinomaisesti myös lasten ja nuorten tanssiksi. Kurssilla opetellaan lajien perusteita eli jalkatekniikka, nopeita pyörähdyksiä, tanssikuvioita sekä vapaata musiikintulkintaa. Uutta opitaan myös leikin kautta hymyssä suin. Tunnit kehittävät monipuolisesti omaa kehonhallintaa kuten koordinaatiota, ketteryyttä, tasapainoa, luovuutta sekä esiintymistaitoja. Lajissa on mahdollista myös kilpailla. 

Kurssilla ei tarvita aikaisempaa tanssikokemusta eikä omaa paria, sillä kaikki tanssivat kaikkien kanssa. Ryhmä etenee lasten mukaan. Kaikki oppivat ja kaikilla on hauskaa! Tule tutustumaan mukaansatempaaviin tansseihin Suomen huipputanssijoiden Juhon ja Marin johdolla. Otathan mukaan tanssitossut, juomapullon sekä iloisen mielen. Ensimmäinen kerta on ilmainen!

Liity postituslistallemme

Liity postituslistallemme

Saat ensimmäisten joukossa tietoa uusista kursseista ja tapahtumista.

Kiitos liittymisestä!

Pin It on Pinterest