ROCK’N’SWING JUNIORIT

Rock’n’Swing juniorit on 6-12-vuotiaille suunnattu Rock’n’Swing-tanssikurssi (kesto 14 kertaa). Lajeina vauhdikkaat paritanssit boogie woogie, bugg ja fusku, jotka sopivat erinomaisesti myös lasten ja nuorten tanssiksi. Kurssilla opetellaan lajien perusteita eli jalkatekniikka, nopeita pyörähdyksiä, tanssikuvioita sekä vapaata musiikintulkintaa. Uutta opitaan myös leikin kautta hymyssä suin. Tunnit kehittävät monipuolisesti omaa kehonhallintaa kuten koordinaatiota, ketteryyttä, tasapainoa, luovuutta sekä esiintymistaitoja. Lajissa on mahdollista myös kilpailla.

Kurssilla ei tarvita aikaisempaa tanssikokemusta eikä omaa paria, sillä kaikki tanssivat kaikkien kanssa. Ryhmä etenee lasten mukaan. Kaikki oppivat ja kaikilla on hauskaa! Tule tutustumaan mukaansatempaaviin tansseihin Suomen huipputanssijoiden johdolla. Otathan mukaan tanssitossut, juomapullon sekä iloisen mielen. Ensimmäinen kerta on ilmainen!

BALBOA

Balboa on swing-tanssi 1920-luvulta. Se syntyi, kun tanssipaikat alkoivat olla ylikansoitettuja, ja parista irtautumiseen ei enää ollut kunnolla tilaa. Pure-Balboaa tanssitaan lähiotteessa, tiiviissä vartalokontaktissa. Bal-Swingissä tehdään myös pieniä irtaantumisia parista. Balboan kauneus on nimenomaan tanssijoiden välisessä kontaktissa ja kommunikaatiossa, jota katsoja ei välttämättä pysty näkemään. Se onkin koettu enemmän “tanssijan tanssiksi” kuin näytöslajiksi.

Balboan perusaskel koostuu periaatteessa kahdesta two-step -askelesta peräkkäin, jotka otetaan shufflaamalla jalkoja. Kenkien tulee tästä syystä olla riittävän liukkaat, kuten kovanahkapohjaiset tanssikengät. Lisäksi seuraajat käyttävät useimmiten 3-4 cm korkokenkiä. Balboan perusta on sen verran yksinkertainen, että sitä voidaan tanssia hyvin nopeatempoiseen musiikkiin. Sitä voidaan kuitenkin tanssia myös hitaaseen musiikkiin, jolloin jää luonnollisesti enemmän aikaa tarkalle jalkatyölle ja erilaisille muunnelmille  

BOOGIE WOOGIE

Boogie woogie on peräisin nostalgiselta 1950-luvulta. Boogie woogie on paritanssi, jota tanssitaan alkuperäiseen synkopoituun rhythm’n’blues- ja swing-pohjaiseen rock’n’roll-musiikkiin kaikilla musiikinnopeuksilla. Tanssiminen perustuu vapaaseen vientiin ns. avoimessa otteessa. Oleellista boogie woogiessa on musiikkiin eläytyminen, improvisointi ja tulkinta. Koukuttavan tanssin pariin harrastajat löytävät tiensä usein nähtyään tanssia kilpailuissa tai päästäkseen fiilistelemään vanhan ajan rokkia!

Boogie woogie näyttää hauskalta ja helpolta. Nopeaan musiikkiin tanssittaessa syntyy illuusio, että tanssijat ikään kuin leijailevat parketin päällä. Liikkuminen on vaivattoman näköistä ja tanssikuviot ovat leikitteleviä sekä toinen toistaan kekseliäämpiä. Tanssi on iloista, humoristista ja täynnä energiaa. Tärkeintä on pitää hauskaa pilke silmäkulmassa.

Hidas musiikki on tunnelmaltaan sensuellimpaa, niin myös hidas boogie woogie. Elegantin liikkumisen kruunaavat hurmaavat taivutukset ja muut näyttävät kuviot. Hitaassa boogie woogiessa nainen on viehättävä ja naisellinen; mies on puolestaan elvismäisen vahva ja cool.

BUGG

Bugg on ruotsalainen rock’n’swing-tanssi 1960 – 1970-luvulta. Perusaskel on varsin helppo, se perustuu puhtaasti tavallisiin kävelyaskeliin. Buggia tanssitaan tänä päivänä lähes kaikkialla, se on suosittu tanssilaji niin lavoilla kuin kisalattiallakin. Helposti lähestyttävä laji koukuttaakin nopeasti sen yksinkertaisuudella, toisaalta lajissa riittää mahdollisuuksia ja haasteita myös taitavimmille ja pidempään tanssineille.

Bugg soveltuu tanssina hyvin monenlaiseen musiikkiin. Pääsääntöisesti buggia tanssitaan suhteellisen nopeaan musiikkiin, jolloin se on erittäin energinen ja vauhdikas tanssi. Tanssiin kuuluvat sekä miehen että naisen lukuisat pyörähdykset ja kädenalikuviot. Hidas bugg on puolestaan rauhallisempi, kaunis ja sulavaliikkeinen tanssi. Siinä on enemmän aikaa kehonkielen ja musiikin yhdistämiseen.

FUSKU

Fusku on suomalainen rennon letkeä rock’n’swing-tanssi. Perusaskel on helppo ja nopea oppia, joten se soveltuu tanssittavaksi kenelle tahansa. Fuskua tanssitaan vapaalla viennillä ja siinä on paljon erilaisia kuvioita ja mahdollisuuksia, joten meno pysyy kiinnostavana jo kauemminkin tanssineille. Fuskua tanssitaan paljon tanssilavoilla ja -ravintoloissa sekä kilpakentillä.

Fuskun rytmitys on foksista tuttu: hidas-hidas-nop-nop, mutta fuskussa nopeat askeleet otetaan taka-askeleena eli ns. rock-askeleena. Polvet ja nilkat joustavat rennosti jokaisella askeleella. Fuskua voi tanssia mihin tahansa nelijakoiseen musiikkiin.

WEST COAST SWING

Lindy hopin pohjalta jo 1940-luvulla syntynyt~west coast swing~on kädenalitanssien uusimpia tulokkaita Suomessa. West coast swingissä on lindy hopista ja boogie woogiesta tutut 6-count- ja 8-count-perusaskeleet. Askellus kuitenkin eroaa merkittävästi joustollisista rock’n’swing-tansseista: vartalo on pystysuorassa ja pysyy tasossa ilman joustoa, ja askelluksessa käytetään kävely- ja rullaustekniikoita. Kuvioissa on mukana muita rock’n’swing-tansseja enemmän salsamaista pyörimistä ja härvelimeininkiä. Parin välisessä liikkeessä luonteenomaista on kuminauhamainen elastisuus. Lajille on tyypillistä, että viejän lisäksi myös seuraaja voi vaikuttaa paljon tanssin kulkuun.

Musiikissa on iso ero muihin rock’n’swing-tansseihin. Sitä voi tanssia hyvin monenlaiseen musiikkiin muun muassa uusimpiin listahitteihin, r’n’b-musiikkiin, lyyrisiin balladeihin ja blues-musiikkiin.~Samoin kuin useimmissa rock’n’swing-tansseissa, musiikintulkinta on keskeisessä asemassa myös west coast swingissä. Pari pyrkii improvisoimalla tekemään tanssista visuaalisen, liikkuvan kuvan soivasta musiikista. Koska musiikkivalikoima on laaja, tanssilla on onta perusilmettä.

Liity postituslistallemme

Liity postituslistallemme

Saat ensimmäisten joukossa tietoa uusista kursseista ja tapahtumista.

Kiitos liittymisestä!

Pin It on Pinterest